Dagens kopparpris

Vi uppdaterar löpande dagens . Kopparpriset visas i amerikanska dollar och är per ton samt tre månaders .

Här synes en graf över kopparprisets utveckling:

10 kommentarer på “Dagens kopparpris”

 1. hej hur vet man att era koppar priser stämmer ! jag är från linköping och där ligger koppar priserna på råkoppar hos skrotarna på 36 kr / kg blir vi blåsta i stan eller varför ligger det så lågt?

  1. Blåsta blir ni inte. Han visar bara vad börsen är. Börs priserna får man aldrig du får räkna ca 15% under börsen som dem stora säljarna brukar få samt vad det är för koppar (procent halten). ( jobbar som inköpare och säljare) men kan säga i dag och även förra veckan så fick man för grov koppar (rör, krukor, formar) 40kr/kg och för milberry (skalad kabel) 43kr/kg

   1. Hej

    Intressant att du jobbar med inköp av koppar, vad har du för uppfattning om kopparprisets utveckling de 3-6 månader frammåt.

  2. Kopparpriserna som visas här är (gissningsvis) baserade LME’s priser för ett kontrakt om 25 ton (+/-2%) ”Grade A” (Cu-CATH-1) med en renhet på minst 99,9935%. Det tar väldigt lång tid för en handlare att få in dessa mängder för att ens vara i närheten av att klara ett kontrakt. Dessutom ska det levereras som katoder, vilket i teorin bara smältverk och kapitalstarka traders klarar av. Kvällstidningar brukar missa detta och skriver hur tragiskt det är att ”Tant Agda” bara fick 20 kr för sin enkilos förtenta kittel med järnbeslag. Dagens pris skulle nog vara ~35-36 för grov och ~38-40 elektrolyt.

   Har du större mängder så hör av dig 😉

 2. Pingback: Guldpriset sjunker | Guld

 3. Pingback: Spotpriset på guld oförändrat | Guld

 4. Våran koppargryta där vi hade lite blommor blev bestulaen i natt. Grytan vägde väl 5-10kg, så växterna var mer värdefulla än grytan. Otroligt att någon ett sådant besvär och smyger runt på natten med en stulen koppargryta för ett par hundringar.

Kommentera